Kontakta oss för mer info!

Fiskecamping i norrland

På jakt efter förstklassigt gäddfiske i Norrland? Eller söker du en stilla naturupplevelse med god chans till ädelfisk?
Välkommen till Trehörningsjö camping & stugby, framtidens fiskecamp med vildmarken runt hörnet.

 


Från vår anläggning på Kerstins Udde i Trehörningsjö når du enkelt olika sorters fiskevatten. Vår närmaste sjö Inre Lemesjön bjuder på ett av områdets bästa gäddfiske. Vill du fiska här kan du hyra roddbåtar och kajaker av oss på campingen. Har du egen båt som du vill sjösätta i Inre Lemesjön? Då hittar du här tre öppna ramper där du kan köra ner båten med bilsläp.

Flera av de närliggande fiskevårdsområdena har återkommande utsättning av ädelfisk. Exempelvis närliggande Önskasjön är känd för grov ädelfisk, abborre och gädda. Sjöns storlek, djupet på 60 meter och den goda tillgången på siklöja borgar för riktigt stora fiskar. Nästan varje år tas öring på 5–7 kilo. 

Du som hellre blöter kroken i strömmande vatten har Lögdeälvens högklassiga lax- och öringsfiske bara en halvtimme bort. I de djupa skogarna omkring Trehörningsjö finns dessutom otaliga mindre sjöar, tjärnar och bäckar där du själv kan utforska vad som döljer sig under ytan, antingen från land eller med egen båt.

"Potentialen är enorm"

Sportfiskaren Urban Gullikson minns särskilt en intern gäddtävling i Inre Lemesjön 2019 där det på samma dag landades tre fiskar omkring 120 cm – ett fantastiskt resultat som skvallrar om sjöns kvalitet som gäddvatten.

– Sjön är som gjord för att fiska gädda, botten är som en berg-och-dalbana och det finns många gömställen. Potentialen är enorm, säger han.

Urban Gullikssons hemmavatten Önskasjön ligger en knapp mil från Kerstins Udde. En komplett fiskesjö med goda bestånd av gädda och abborre samt utsättning av öring, röding och regnbåge. Här fiskar du året runt, om sommaren med båt eller från strand och vintertid från isen.

 – Det finns gott om vindskydd runt sjön, alltid fulla med ved, och så finns det båtar och elmotorer att hyra. Miljön är underbar, sjön är nästan som en fjällsjö med klart vatten och många små vikar att utforska. Det är riktig vildmarkskänsla, säger Urban Gulliksson.

 

För mer information om båthyra, fiskekort och vår camping, kontakta oss

Hos Örnsköldsviks kommun finns utförlig information om fiskevattnen i vår närhet.

Följ oss i sociala medier!